پیش از اینکه به روش هایی برای بهینه سازی CTR بپردازیم بهتر است بدانیم که CTR به چه معناست؟ در حقیقت CTR مخفف کلمهی Click Through Rate میباشد و کمیتی از تعداد کلیک ها بر تعداد بازدید ها در نتایج گوگل است. اگر CTR وب سایت شما در نزد گوگل زیاد باشد به این معنا است که وب سایت شما تعداد کاربران و بازدیدکنندگان بیشتری دارد و این موضوع شما را در نزد گوگل عزیز خواهد کرد.
اگر چیزی وجود داشته باشد که بتواند محبوبیت شما را در نزد گوگل افزایش دهد، باید به آن چنگ بزنید و از آن استفاده کنید. اگر شما بتوانید CTR سایت خود را افزایش دهید، میتوانید تاثیر مثبتی بر روی سئوی وب سایت خود ایجاد کنید و منجر به افزایش رتبهی آن در گوگل شوید.
ما در این مقاله در نظر داریم روش هایی قطعی را برای افزایش CTR و نیز بهینه سازی آن مطرح کنیم، با ما همراه باشید.
نرخ کلیک یا CRT چیست؟
فرض کنید شما در گوگل به دنبال چیز خاصی میگردید، این چیز خاص میتواند یک آهنگ یا لباس یا هر چیز دیگری باشد. هنگامی که شما نام آن را (برای مثال دانلود آهنگ فلان از فلان) سرچ میکنید، در صفحهی اول گوگل 10 نتیجه به شما نمایش داده میشود. هر کدام از این ده سایت دارای یک عددی است که به آن نرخ بازدید میگویند و در صورتی که شما روی آن ها کلیک کنید به این عدد یک واحد اضافه میشود.
نکته اینجاست که شما بر روی تمام آن ها کلیک نخواهید کرد و نهایت با کلیک کردن بر روی یک الی دو تا از آن نتایج به خواستهی خود دست پیدا میکنید. به فرآیند دیده شدن سایت یک وب سایت در هنگام جستجو بازدید، و به فرآیند کلیک کردن بر روی آن “کلیک ” گفته میشود.
برای مثال اگر وب سایت شما 100 بار در یک روز بازدید شود و 60 بار بر روی آن کلیک شود نرخ کلیک وب سایت شما 60 درصد خواهد بود. اینجا همان محلی است که CTR اهمیت خودش را نشان میدهد. به طور کلی نرخ کلیک یا CTR برای هر لینکی میتواند محاسبه و به کار گرفته شود، با این حال موضوع اینجاست که این امر بیشتر از همه در مواجه با گوگل مهم و ارزشمند است. در صورتی که از تبلیغات گوگل استفاده می کنید می توانید با مراجعه به مقاله طریقه بهینه سازی CTR گوگل ادوردز بازدهی تبلیغات خود را افزایش دهید.
تاثیر بهینه سازی CTR و افزایش آن بر روی سئوی وب سایت
اگر با سئو آشنایی مختصری داشته باشید به خوبی میدانید که سئو تا چه اندازه برای یک وب سایت مهم و حیاتی است. گوگل معمولا موارد زیادی را در سئو به طور مستقیم و غیر مستقیم دخیل میداند که یکی از آن ها نرخ کلیک یا CTR است. گوگل به طور فراگیر اعلام کرده است که CTR تاثیر چشم گیری در سئوی وب سایت دارد و خب این امر کاملا عقلانی است.
همانطور که در بالا اشاره شد اگر شما درگوگل موردی را سرچ کنید و سپس 10 نتیجهی اول را مشاهده کنید. به طور معمول بیش از 50 درصد مردم بر روی لینک اول کلیک میکنند، اما فرض کنیم شما بنابه دلایلی به لینک سوم مراجعه کنید در این صورت چه اتفاقی میافتد؟
اگر به جز شما چندین و چند نفر دیگر هم به لینک سوم مراجعه کنند گوگل از این عمل تنها یک نتیجه را میگیرد، و آن نتیجه این است که برای کاربران لینک سوم جذاب تر است. این برداشت گوگل سبب میشود که گوگل در جستجوهای بعدی لینک سوم را به مقام دوم و یا حتی اول در لیست نتایج ارتقاء دهد. همانطور که میدانید هدف اصلی گوگل این است که بهترین نتایج ممکن را برای شما به ارمغان آورد.
آیا تنها بهینه سازی CTR میتواند سئوی وب سایت را افزایش دهد؟
پاسخ کوتاه به این سوال منفی است! در واقع CTR به تنهایی نمیتواند سئوی وب سایت خاصی را افزایش دهد. فرض کنیم شما و تعداد زیادی از افراد در مثال قبلی بر روی لینک سوم کلیک میکنند، و همین امر سبب شده است CTR این وب سایت خاص به 100 درصد خودش برسد، حال اگر این وب سایت محتوای مناسبی ارائه ندهد و شما و دیگر افراد تنها پس از چند ثانیه از آن خارج شوند. به نظر شما رفتار گوگل با این وب سایت چطور خواهد بود؟
بله درست حدس زدید، از آنجایی که مهم ترین کار گوگل این است که نتایج خوب را به شما نمایش دهد، با پی بردن به این موضوع که این وب سایت محتوای مناسبی برای کاربران ندارد آن را به رتبهی بالاتر ارتقاء نخواهد داد و حتی در مواردی ممکن است از امتیاز و جایگاه آن کاهش دهد. این موضوع بر طبق الگوریتم رنک برین گوگل عمل میکند.
باتوجه به آنچه گفته شد توصیه میکنیم برای افزایش سئوی وب سایت خود همزمان که در حال کار بر روی CTR هستید به محتوای وب سایت خود هم نگاهی بیندازید و سعی کنید تا محتوای مناسب و با کیفیتی را تولید کنید تا به سرعت شاهد بالا رفتن رتبهی وب سایت خود در گوگل باشید.
راهکارهایی برای بهینه سازی CTR و افزایش آن در کنار افزایش رتبهی سایت
از ابتدای مقاله تا به اینجای آن هدف ما این بود که شما را با مفهوم کلی CTR آشنا کنیم و به شما بیاموزیم که افزایش نرخ کلیک در کنار تولید محتوای مناسب تا چه اندازه میتواند به شما در بالابردن رتبهی سایتتان کمک کند. حالا در این قسمت از مقاله در نظر داریم تا راهکارهایی را به شما ارائه کنیم که موجب میشود CTR وب سایت خود را افزایش دهید. بازهم تاکید میکنیم، افزایش نرخ کلیک زمانی ارزشمند و مفید است که شما محتوای مناسب و با کیفیت را تولید کرده باشید که خواننده را جذب کند.
در این قسمت به برخی از راهکارهای این امر مهم میپردازیم:
از کلمات خاص در عنوان استفاده کنید
ابتدا اجازه دهید اشاره کنیم که راهکارهایی بهینه سازی CTR بیشتر مرتبط به بهینه سازی عنوان، توضیحات متا و موارد اینچنینی میشود چرا که این ها تنها مواردی هستند که سبب جذب کلیک گوگل میشوند. استفاده از برخی کلمات در عنوان میتواند به بالارفتن نرخ CTR وب سایت شما کمک کند، عباراتی مانند:
- همین الان
- چک لیست
- رایگان
- پی دی اف
- کامل
- گام به گام
- و…
سعی کنید حتما از این کلمات در عنوان های مقالات خود استفاده کنید.
برای بهینه سازی CTR از پرانتز و کروشه در عنوان استفاده کنید
از کروشه و یا پرانیز استفاده کنید تا CTR را افزایش دهید، طی یک بررسی کارشناسان متوجه شدند که از هر 3.3 میلیون عنوان حدود 33 درصد آنهایی که دارای پرانیز و کروشه هستند کلیک میشوند. پس دست بجنبانید و از همین حالا در مقالات خود از کروشه و پرانیز استفاده کنید، مثالی از آنچه گفته شد:
- (رایگان)
- (دریافت فایل پی دی اف)
- (ویدئوی آموزشی)
- و….
به طور معمول کمتر دیده میشود افراد در عنوان های خود از کروشه وپرانتز استفاده کنند، با این حال تاثیر بسزایی در نرخ کلیک دارد.
در بهینه سازی CTR اعداد را در عنوان دست کم نگیرید
اعداد و ارقام میتوانند به نرخ کلیک وب سایت شما کمک کنند. در یک بررسی انجام شده ثابت شد اعداد مانند 10، 15 و 5 از بهترین اعدادی است که شما میتوانید در عنوان از آنها بهره ببرید. مثالی از موارد گفته شده:
- (15٪ سود شما…)
- زبان انگلیسی در 100 روز
- فقط در 10 روز به موفقیت برسید
- و….
این ها تنها برخی از مثال های این حوزه هستند که شما میتوانید مثال های فراوانی برای آن پیدا کنید.
عنوان و توضیحات متا را به صورت انگیزشی و احساسی بنویسید
یکی از چیزهایی که موجب میشود خواننده در نگاه اول جذب وب سایت شما شود و بر روی لینک شما کلیک کند توضیحات متای آن میباشد. برای مثال اگر توضیحات متای لینک شما احساسات کاربر را برانگیزد، میتوانید انتظار داشته باشید که CTR وب سایت شما افزایش یابد.
از کلمات و عبارت های تکراری موجود در گوگل ادوردزها استفاده کنید
میتوانید کلمات کلیدی وب سایت خود را شناسایی کنید و به بررسی کلمات جستجو شده توسط افراد بپردازید. پس استخراج این کلمات شما میتوانید به خوبی از آنها بهره ببرید تا CTR وب سایت خود را افزایش دهید در این مسیر گوگل ادوردز می تواند کمک بسیاری به شما نماید.
با کمک گوگل وبمستر تولز CTR را افزایش دهید
گوگل وبمستر تولز یکی از ابزارهای قدرتمند گوگل است که خدمات زیاد را به شما ارائه میکند و شما میتوانید از آن ها به صورت رایگان بهره ببرید. اگر به پنل گوگل وبمستر تولز خود بروید و از منوی Search Traffic به بخش Search Analytics بروید، آمار و ارقام مختلفی از میزان بازدید، کلیک، CTR و رتبه شما در آن کلمه کلیدی مشاهده خواهید کرد.
همانطور که پیش از این هم آموزش دادیم برای محاسبهی نرخ کلیک شما میبایست تعداد بازدید ها را بر تعداد کلیک تقسیم کنید. اگر میخواهید که CRT سایت را در سریع ترین حالت ممکن انجام دهید فقط کافی است عنوان ها و توضیحات صفحات وب سایت خود را به طور مداوم تغییر دهید.
با این حال موضوع مهم این است که شما کلمات کلیدی که جستجوی زیادی دارند و در عین حال کمتر کلیک شدهاند را شناسایی کنید و سپس آن ها را در توضیحات یک صفحهی خاص و مرتبط با آن قرار دهید تا کار خود ش را انجام دهد. پس از آن از منوی Crawl به بخش Fetch as Google بروید و درخواست ایندکس دوباره صفحه خود را بدهید. انتظار میرود که این روش در کمتر از یک هفته عملکرد خود را به نمایش بگذارد.